lördag 23 augusti 2014

Fylld squash och grön ärtsoppa med squash



Den här squashen var för tung för min köksvåg. 3,6 kg :-)


Jag skrapade ur innanmätet med en sked...


...värmde hackad gul lök och purjolök i en panna...


...fyllde på med ca 4 rivna morötter...


...och innanmätet från squashen. Alltihop fick puttra några minuter och kryddades med vitlök, örtsalt och lite chilipulver.


När det hade puttrat färdigt blandade jag ner några nävar kokta och skalade bondbönor.


Sen lade jag röran i de urgröpta squash-halvorna och täckte över dem med ost.


Halvorna fick vara i ugnen på ca 200° tills osten började få färg.



De serverades sen med kokt färskpotatis (Timo) och en sallad med ingredienser från lotten.


En supersnabb och god grön ärtsoppa:


En påse frysta gröna ärtor och tärnad zucchini kokas mjuka i vatten med grönsaksbuljong.


När grönsakerna är mjuka mixas allt med en stavmixer- Klart!
Servera till exempel med en klick crème fraiche och baguette med smör på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar