lördag 14 juni 2014

Tacotillbehör, snör-soppa, örtte och mango-mint-sorbet

Fler och fler saker går att skörda på lotten. Från veckan som har gått:


Gul lök


Rädisor


Sallat


Rabarber


Pepparmynta
  
  



Gul lök, rädisor och sallat har jag skurit i småbitar och använt som tacotillbehör.


Snör-soppa är rabarberkräm. Rabarbern ser ut som snören när den har kokat sönder. Här är en variant med frysta jordgubbar i: Skala och skär rabarbern i bitar. Koka bitarna mjuka i vatten. Häll i de frysta jordgubbarna och låt koka tills även de är mjuka. Rör ner så mycket socker som behövs för att det ska bli lagom sött. Red med lite potatismjöl utblandat i vatten till önskad konsistens.

  

Pepparmynta har jag använt i en sorts frozen smoothie eller sorbet, som består av fryst mango, apelsinjuice och pepparmynta som mixas ihop i en matberedare eller mixer. Det som blev över har jag torkat för att använda i örtte.



 Tre av fem utplanterade svartkålsplantor har klarat sig undan sniglarna. Ytterligare tre plantor står hemma på fönsterbänken på tillväxt för senare utplantering.


Spritärtorna har börjat blomma :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar